• 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • 800X607
 • Автоматска опрема за пакување
 • Линија за производство на куп за полнење со еднонасочна струја

  Станицата за полнење DC е составена од повеќе компоненти, вклучувајќи модул за напојување, контролер за полнење, конектор итн. Производната линија бара обработка и производство на релевантни компоненти, вклучувајќи прецизна обработка, заварување, обликување со инјектирање и други процеси. Склопување: производствената линија ги склопува преработените компоненти во комплетен производ на куп за полнење со еднонасочна струја.Ова ги вклучува монтажните работи како што се фиксирање на компоненти, поврзување на жици и инсталирање конектори.

 • Производна линија за прекинувачи MCB

  Склопување, онлајн инспекција, следење во реално време, следливост на квалитет, препознавање бар-код, следење на животниот век на компонентите, складирање на податоци, систем за МЕС и вмрежување на системот ERP, произволна формула за параметри, со склопување, склопување, кодирање, заковање, занитување, моментално, одложено, ладење , одложена рекалибрација, механички карактеристики, вклучување/исклучување, отпорност на притисок, преносно печатење, ласер, делови за брава/стоп, пакување, редење, AGV логистика, аларм за недостиг и други процеси Паметна анализа на енергија и систем за управување со заштеда на енергија, голема услуга за паметна опрема облак платформа за податоци и други функции.

 • Производствена линија за прекинувачи MCCB

  Опремен со автоматско напојување, монтажа, етикетирање, механичко вклучување, растојание за отворање, прелет, конечен притисок, отпор на колото, сила на исклучување, удар на исклучување, синхронизација, моментално, доцнење, флуктуација на струјата на оптоварување, завртка за заклучување на капакот, бавно враќање, механички карактеристики , вклучување-исклучување, издржување на напон, преносно печатење, калибрација на резидуална струја, откривање на преостаната струја, калибрација на електрична енергија, пренапон, недоволно напон, фазен напон, напон на линија, нерамнотежа на напонот, намалување на напонот Краток временски прекин на напонот, активна моќност, реактивна моќност, привидна моќност, фаза…

 • Линија за производство на фотоволтаични прекинувачи

  Склопување, онлајн тестирање, следење во реално време, следливост на квалитет, препознавање бар-код, следење на животниот век на компонентите, вклучително склопување, склопување, кодирање, заковување, заковување, моментално, одложување, ладење, калибрација на одложено, механички карактеристики, вклучување-исклучување, отпорен напон, пренапон, недоволно напон, напојување при доцнење, отворање и затворање, тестирање на електричната работа, комуникациско тестирање, делови за брави/стоп, стареење, печатење подлоги, ласер, пакување, редење, AGV логистика, аларм за недостиг и други процеси Складирање податоци, систем MES и Вмрежување на системот ERP, произволна формула за параметри, интелигентна енергетска анализа и систем за управување со заштеда на енергија, интелигентна опрема за услуга на облак платформа за големи податоци и други функции.

 • Линија за производство на фотоволтаични осигурувачи

  Склопување, онлајн откривање, следење во реално време, следливост на квалитет, препознавање бар-код, следење на животниот век на компонентите, складирање на податоци, MES систем и вмрежување на системот ERP, произволна формула за параметри, интелигентна анализа на енергија и систем за управување со заштеда на енергија, со автоматско напојување, склопување, завртки за заклучување, навој, занитување, откривање на сила на влечење, откривање на вклучување/исклучување, откривање отпорност на висок притисок, инсталација на бравата, преносно печатење, ласер, пакување, редење, AGV логистика, аларм за недостиг и други процеси Интелигентна услуга за опрема за голема податочна облак платформа и друго функции.

 • Линија за производство на куп за полнење со наизменична струја

  Производство и монтажа на компоненти на станицата за полнење: Производната линија треба да ги подготви и произведе компонентите на станицата за полнење, вклучувајќи ја обвивката, штекерот за полнење, контролерот за полнење, поврзувачката табла, итн. Овие компоненти треба да поминат низ процеси како што се обработка, заварување , и склопување за да се обезбеди нивниот квалитет и перформанси.Склопување и дебагирање на купот за полнење Инспекција и тестирање на квалитетот на купот полнење: Развој и инсталација на софтвер за контролен систем: Пакување и фабричка испорака итн.

 • Производствена линија за заштита од пренапони

  Склопување, онлајн откривање, следење во реално време, следливост на квалитет, препознавање бар-код, следење на животниот век на компонентите, складирање податоци, мрежно поврзување на системот MES и ERP систем, произволна формула за параметри, со автоматско напојување, склопување, завртки за заклучување, лемење, откривање сила на цртање, на Откривање /исклучено, детекција на удари од пренапони, откривање на отпорност на висок напон, инсталација на бравата, преносно печатење, ласер, пакување, редење, AGV логистика, аларм за недостиг и други процеси Паметна анализа на енергија и систем за управување со заштеда на енергија, услуга на паметна опрема за големи податоци облак платформа и други функции.

 • Линија за производство на пиштоли за полнење DC

  Производствената линија ќе ги инсталира контролната логика и електронските компоненти на пиштолот за полнење, вклучувајќи ја главната контролна табла, прекинувачи со копчиња, екрани на допир итн. Овој чекор обезбедува нормална функција на пиштолот за полнење и го обезбедува соодветниот кориснички интерфејс.Склопување на школка и прскање: Производната линија ќе ја состави пластичната обвивка на пиштолот за полнење, вклучувајќи го склопувањето на горниот капак, долниот капак, рачката и другите компоненти.Последователно, лушпата се прска за да се зголеми нејзината издржливост и естетика.

 • Линија за производство на прекинувач за изолација на еднонасочна струја

  Склопување, онлајн откривање, следење во реално време, следливост на квалитет, препознавање бар-код, следење на животниот век на компонентите, складирање на податоци, MES систем и вмрежување на системот ERP, произволна формула за параметри, интелигентна анализа на енергија и систем за управување со заштеда на енергија, со склопување, завртки за заклучување, вртежен момент на затворање/отворање, механички карактеристики, вклучување/исклучување, отпор на напон, синхронизација, отпор на коло, печатење со пренос, ласер, пакување, редење, AGV логистика, аларм за недостиг и други процеси Интелигентна опрема за сервисирање на платформа за облак за големи податоци и други функции.

 • Автоматска опрема за пакување

  Формирање на мали кутии, полнење на производи во мали кутии, етикетирање на мали кутии, полнење во средни кутии, машини за тестирање, кодирање, запечатување и сечење, машини за собирање, машини за распакување, машини за преклопување, машини за запечатување, машини за пакување, машини за пакување, сортирање и складирање, AGV роботи

БЕНЛОНГ АВТОМАЦИЈА

Benlong Automation Technology Co., Ltd. е национално претпријатие за висока технологија со технологија за интеграција на системот за автоматизација како јадро, фокусирајќи се на дигитална интелигентна опрема за производство.Основана во 2008 година, со регистриран капитал од 50,88 милиони јуани, се наоѓа во Венжоу, еден од „Главниот град на електричните апарати во Кина“.Во 2015 година, го доби сертификатот „Национално претпријатие за висока технологија“, поседуваше 146 национални патенти и 26 авторски права на софтвер, последователно освоивме почести како што се „Мала и средна компанија за наука и технологија во провинцијата Жеџијанг“, „Наука и технологија на градот Јуекинг (Иновации) Enterprise“, „Yueqing City Patent Demonstration Enterprise“, „Transtract-reaching and Trustworthy Enterprise“, „Province Zhejiang Progress Award за наука и технологија“ и кредитно претпријатие на ниво на AAA.

види повеќе >>

НАШИ КЛИЕНТИ

Благодарение на изборот на 1200+ компании ширум светот

 • партнер01
 • партнер02
 • партнер03
 • партнер04
 • партнер05
 • партнер06
 • партнер07
 • партнер08
 • партнер09
 • партнер10
 • партнер11
 • партнер12
 • партнер13
 • партнер14
 • партнер15
 • партнер16
 • партнер17
 • партнер18
 • партнер19
 • партнер20
 • партнер21
 • партнер22
 • партнер23
 • партнер24
 • партнер25
 • партнер26
 • партнер27
 • партнер28
 • партнер29
 • партнер30